Producten voor manuka frank (1)

Geroosterde Boekweit Polen - Geroosterde Boekweit

Geroosterde Boekweit Polen - Geroosterde Boekweit

Kasza gryczana ontstaat uit de gepelde zaden van gewone boekweit. De zaden van gebrande boekweit hebben een kenmerkende donkerbruine kleur, die het resultaat is van thermische behandeling. Gebrande boekweit is minder waardevol dan ongebrande boekweit, maar heeft daarentegen een uitgesprokenere smaak. Boekweit is een waardevolle bron van voedingsstoffen en voedingsstoffen. Vooral eiwitten, polyfenolen, polysachariden en mineralen zijn van groot belang. Boekweit kenmerkt zich door een hoge mineraleninhoud, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamines. Het kan een op zichzelf staand gerecht zijn, een bijgerecht bij vlees of groenten, of de basis vormen voor een lunch of diner. Gebrande boekweit en geroosterde boekweit betekenen hetzelfde. Beide soorten boekweit ondergaan een thermische behandeling.